Verlangend Kokoscake

17-01-2021

Verlangend naar de zon, zin in lente, reikhalzend uitkijken naar dat moment dat we weer op een terras een wijntje mogen drinken, zin in strand, zomer, zee, verlangend naar vakanties en weekendjes weg.... Heerlijk is het om te dromen, plannen te maken voor vakanties, te genieten van zonnige foto's. Maar je kan je hierin gemakkelijk verliezen. Vooral in de wintermaanden én daarbij nu we door de lockdown aan banden zijn gelegd. Verlangen kan dan een gevoel van wrok krijgen, een bitterheid.

Belangrijk om naast het verlangen ook in het hier en nu te blijven. Kijk naar wat wél kan en mag binnen de mogelijkheden die je hebt. Blijf niet hangen in gedachtes als "in de zomer is alles beter" of "alleen met warm weer kan ik genieten". 

Deze kokoscake doet mij denken aan de zomer en verlangen naar langere dagen, mooie zomeravonden. Maar het helpt ook in het hier en nu. Ik geniet van het proces van bakken én het eindresultaat! Hopelijk helpt het jou ook!

Ingrediënten:

70 gram kokosrasp

160 milliliter kokosmelk

240 gram zelfrijzend bakmeel

170 gram suiker

4 eieren

snuf zout

beetje boter om de vorm in te vetten

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 190 graden. Vet de cakevorm in met wat boter en bekleed het met bakpapier. 

Meng kokosmelk en suiker in een kom. Mix daarna met een garde steeds 1 ei en 1 eetlepel bloem er doorheen. Als je dit geleidelijk doet, worden de bestanddelen gemakkelijker opgenomen. Mix alles tot een glad beslag.

Meng in een andere kom je overige bloem samen met het zout en kokosrasp. Maak een kuil in het midden en giet hier het andere natte mengsel in. Schep dit voorzichtig met een spatel door elkaar. 

Schenk het beslag in de cakevorm en bak het in ongeveer 45 minuten gaar. Laat de cake afkoelen op een rooster en daarna kan je ervan smullen! Smakelijk.

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin