Schuldgevoel meringues

15-10-2020

Het klinkt relatief onschuldig, maar kan soms erg vervelend zijn; schuldgevoelens! Ze treden op wanneer we niet handelen in lijn met onze normen en waarden. Meestal is het schuldgevoel snel verdwenen wanneer we ons gedrag herstellen of onze excuses aanbieden.

Soms blijven schuldgevoelens echter (onnodig) hangen en dit kan voor veel emotionele stress zorgen. Hierbij is het van belang op zoek te gaan waar dit vandaan komt; misschien vraag je te veel van jezelf of is het schuldgevoel opgelegd door de omgeving?

Zelf kan ik me nogal eens schuldig voelen als ik vlees eet of veel gebruik maak van dierlijke producten. Eigenlijk ben ik tegen de bio-industrie, maar ik vind het moeilijk om helemaal veganistisch te eten. Omdat ik het wel belangrijk vind, post ik een gerecht voor vegan meringues, lief voor de diertjes en ook nog eens erg lekker!

Ingrediƫnten:

350 gram kikkererwten uit blik

150 gram suiker

halve eetlepel citroensap

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 100 graden. Laat de kikkererwten uitlekken en vang het vocht op!

Mix het vocht van de kikkererwten met het citroensap. Klop dit samen in ongeveer 5 minuten met een mixer heel stevig. Als je je mixer uit het mengsel trekt, moet er een piek ontstaan. Anders zeker nog even doormixen. Voeg dan al mixend beetje bij beetje de suiker toe.

Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop met een lepel ongeveer 8 hoopjes van het mengsel. Bak dit 3 uur in de oven en laat het daarna nog 1 uur in de uitgeschakelde oven afkoelen.

Ik vind het lekker om ze gewoon zo te eten bij een kop koffie of thee, maar je kunt er ook van alles bij serveren, zoals stukjes aardbei of mango of zelfgemaakte chocoladesaus...

Eet smakelijk!

 

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin