Rouwgevoelens gemberkoekjes
Rouwen is een proces wat doorleefd moet worden. Veel mensen denken bij rouwgevoelens aan het verlies van een dierbare. Je kunt echter op andere manieren ook geconfronteerd worden met gevoelens van rouw. Bijvoorbeeld wanneer je door allerhande redenen afscheid moet nemen van activiteiten die je niet meer kunt ondernemen of van werk dat je niet meer uit kunt voeren.
Gevoelens van rouw zijn er in veel vormen; ongeloof, verdriet, angst, boosheid en nog veel meer horen er allemaal bij en kunnen naast elkaar bestaan en elkaar razendsnel opvolgen. Dit proces kost je energie en daarom is het van belang goed voor jezelf te zorgen en je reserves aan te vullen, bijvoorbeeld met deze (niet zo heel ongezonde) gemberkoekjes.
Ingrediƫnten:
180 gram geconfijte gemberbolletjes
200 gram roomboter (op kamertemperatuur)
250 gram havermout (kan ook bloem zijn of een mix)
140 gram (witte) basterdsuiker
2 eieren
snuf zout
eventueel wat vanille-aroma
Bereiden:
Meng eieren, boter, suiker, zout, havermout en eventueel vanille door elkaar tot een soepel deeg. Rol het tot een bol en wikkel dit in plasticfolie. Laat dit voor 30 minuten in de koelkast rusten. Snijd ondertussen de gemberbolletjes in stukjes (hoeft niet heel fijn).
Verwarm de oven voor op 190 graden. Haal het deeg uit je koelkast. Pak steeds een beetje deeg (ongeveer ter grote van een kleine walnoot) en draai hiervan een bolletje. Druk het bolletje een beetje plat en leg dit op een met bakpapier beklede pakplaat. Leg hierop de stukjes gember.
Bak de koekjes voor ongeveer 15 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn. Laat ze afkoelen op een rooster en ze zijn klaar om op te eten, smakelijk!