Paniekklachten speculaaskoek

19-03-2021

Terugkerende paniekaanvallen en met name de angst hiervoor kan je leven flink uit balans helpen. Bij het ervaren van een paniekaanval (o.a. hogere hartslag, zweten, duizelig) kan het je helpen een simpel recept in je hoofd te herhalen. Dit leidt je af van de gevoelens die je tijdens een paniekaanval ervaart en maakt je rustig.

Daarom heb ik vandaag een simpel recept, maar wel 1 met wat meer stappen. Hierdoor kan je het makkelijk uit je hoofd leren en heb je even de tijd om eraan te denken tijdens een paniekaanval, waardoor je rustig kan worden. Belangrijk uiteraard dat je het recept eerst een keer maakt, hierdoor kan je de stappen ook gemakkelijker onthouden.

Ingrediënten:

250 gram bloem

150 gram boter in blokjes

150 gram bruine basterdsuiker

2 eetlepels gemalen koffie

1 eetlepel speculaaskruiden

snuf zout

150 gram zure room

100 gram poedersuiker

6 bolletjes stemgember (in stukjes gehakt)

1 theelepel vanille-extract

Bereiden:

Verwarm de oven voor op 160 graden en vet een cakevorm in. 

Meng bloem, suiker, koffie, kruiden en zout door elkaar. Kneed met je handen de boter en zure room erdoor tot het nét een samenhangend geheel wordt. De koek is kruimelig, dus kort kneden!

Giet het in de bakvorm en druk een beetje aan. Om later het snijden te vergemakkelijken, kun je er nu vast met een mes de gewenste vormen in snijden. Bak het vervolgens 45 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat de koek afkoelen op een rooster. Meng ondertussen poedersuiker en vanille extract, voeg langzaamaan een beetje water hieraan toe tot je een smeerbaar glazuur krijgt. Smeer dit over de afgekoelde koek en bestrooi met de stukjes gember. Eet smakelijk!

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin