Onzekerheid chocoladekoekjes

26-08-2020

Vandaag post ik een recept gepast voor mensen die gebukt gaan onder onzekerheid. Een veelvoorkomende klacht die ook nog eens in allerlei vormen voor kan komen (sociale onzekerheid, onzekerheid over het uiterlijk of je innerlijk etc.). 

Wat helpt bij onzekerheid is het opdoen van positieve ervaringen. Probeer dus dingen te doen die licht uitdagend zijn, maar ook weer niet te moeilijk. Hierdoor vergroot je de kans op voldoening en succes. Ook helpt het om anders tegen nieuwe dingen aan te kijken. In plaats van te denken en zeggen "ik kan dit niet", helpt het om te denken of te zeggen "ik kan dit nóg niet" wat impliceert dat je dingen kan leren. 

Daarom heb ik gekozen voor een recept dat niet té moeilijk is, maar wel met wat nieuwe technieken, zodat het een uitdaging vormt. Veel succes!

Ingrediënten:

100 gram pure chocolade

125 gram bloem

125 gram lichte basterdsuiker

10 gram vanillesuiker

90 gram ongezouten roomboter

0,5 theelepel bakpoeder

snuf zout

Bereiding:

Verwarm de oven voor op 175 graden. Smelt de boter in een pannetje. Zeef bloem, bakpoeder en zout in een grote kom. In een andere kom meng je de twee soorten suiker samen met de gesmolten boter tot de suiker begint te smelten. Klop dan het ei erdoor.

Voeg het suikermengsel bij de gezeefde bloem en schep dit met een houten lepel voorzichtig door elkaar. Laat nu je deeg ongeveer 5 minuten afkoelen.

In de tussentijd kan je eens overdenken hoe het proces tot nu toe is gegaan. Heb je veel negatieve gedachtes over jezelf gehad (ik kan dit niet, het gaat vast mislukken)? Probeer hier tijdens het wachten bewust van te worden en probeer positieve gedachtes te formuleren (van proberen kan je leren, misschien lukt het de eerste keer niet maar dan probeer ik het later nog eens opnieuw).

Terwijl je deeg koelt, kan je de chocolade in stukjes hakken. Hieronder laat ik zien hoe fijn ik ze heb gehakt, maar speel hier gerust mee!

Meng dan de gehakte chocolade door het mengsel. Draai balletjes van het deeg en leg ze met voldoende tussenruimte op een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ze voor 15 minuten in je voorverwarmde oven. Ze zijn goed als de randjes kleur hebben.

Hopelijk heb je een positieve ervaring opgedaan bij het bakken van deze verrukkelijke koekjes en kan je er nu met een lekkere kop koffie of thee van gaan genieten. Zijn ze mislukt? Niet erg! Je kan altijd opnieuw beginnen, als je baktips nodig hebt, hoor ik het van je!

Ik hoor je ervaring graag!

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin