Nostalgie pepernoten

28-11-2020

Oh, kon het maar weer zijn zoals vroeger. Hoe je als kind het Sinterklaasfeest beleefde, komt niet meer terug. Nostalgie is een bitterzoet thema. Aan de ene kant is het heerlijk te mijmeren over fijne herinneringen van vroeger. Anderzijds is het soms ook wat verdrietig dat dát wat niet meer is, ook niet meer terugkomt.

Als verstokte romanticus kan ik me hier soms ook helemaal in verliezen. Heerlijk vind ik dat! Ik pleit er dan ook voor dat je lekker geniet van je mooie herinneringen; vóel je nostalgisch! Maar blijf daarnaast ook leven in het nu en probeer te genieten van de ervaringen die op dit moment plaats vinden. Daarom; ga aan de slag met dit recept en geniet van het proces en het eindresultaat!

Ingrediënten:

2 eetlepels speculaaskruiden (of zoveel je zelf lekker vindt)

250 gram bloem

2 theelepels bakpoeder

125 gram basterdsuiker

125 gram boter, in stukjes en op kamertemperatuur

snuf zout

3 eetlepels melk

Bereiden:

Doe alle ingrediënten behalve de melk in een kom en kneed het door elkaar. Als de ingrediënten goed zijn gemengd, voeg je er beetje bij beetje wat melk aan toe. Net zolang tot je een deeg hebt waarvan je een bal kan maken. Doe de bal in plastic folie en laat dit een half uurtje rusten in de koelkast... Tijd voor wat mijmeren!

Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier. Pak steeds een klein beetje van het deeg en maak er een bolletje ter grote van een knikker van. Leg het op de bakplaat en druk het met je handen een beetje plat.

Bak het 15 tot 20 minuten in de oven. Laat ze afkoelen op een rooster, zodat ze lekker krokant worden!

Warme chocomelk met slagroom erbij en genieten maar! 



Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin