Hooggevoeligheid appel crumble
Hooggevoeligheid is iets dat in de reguliere psychologie helaas nog niet is erkend. Ik geloof echter dat het absoluut iets is waar relatief veel mensen last van hebben en dat er meer bekendheid over mag komen, zodat mensen kunnen leren hoe hiermee om te gaan.
Bij hooggevoeligheid, ook wel hypersensitiviteit genoemd, ben je gevoeliger dan anderen voor allerlei prikkels en indrukken van binnen en buitenaf (geluiden, geuren, maar bijvoorbeeld ook een hongergevoel). Het is belangrijk als je hier last van hebt om bewust te zijn van de prikkels die jou extra energie kosten en hier mee om te leren gaan. Je kan de prikkels proberen te vermijden of te vervangen door prikkels die je minder energie kosten of zelfs energie geven.
Deze appel crumble is gemaakt met ingrediënten met alleen natuurlijke suikers én is glutenvrij. Veel mensen met hooggevoeligheid hebben baat bij een dieet met niet te veel toegevoegde suikers. Ideaal recept, het is ook nog eens erg lekker!
Ingrediënten:
4 appels
1 theelepel kaneel
1 theelepel honing
handje mix rozijnen- cranberries
Voor de crumble:
150 gram havermout
50 gram boter in stukjes
125 gram amandelmeel
2 eetlepels honing
Bereiden:
Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes. Meng ze in een ovenschaal met de honing, kaneel, rozijnen en cranberries. Verwarm de oven voor op 180 graden.
Meng in een kom de havermout, amandelmeel, boter en honing tot een kruimelig deeg. Verdeel dit over de stukjes appel en bak het voor ongeveer 25 minuten in de oven.
Even af laten koelen en lekker genieten, met een kop yogi tea (bijvoorbeeld "immune support") erbij!
Ik ben benieuwd hoe het je smaakt!