Herfstdip pompoencake

17-11-2020

Als je last hebt van een herfstdip ervaar je somberheid, vermoeidheid, lusteloosheid en prikkelbaarheid gedurende de periode vanaf eind september wanneer de dagen korter worden en het weer guurder. Bij de meeste mensen gaat dit vanzelf over en heb je je aangepast aan het nieuwe seizoen. Soms is dit lastiger en hou je er de hele herfst last van. Ook kan je daarna overgaan in een winterdepressie, als deze gevoelens nog langer aanhouden.

Meestal heb ik zelf korte tijd last van een herfstdip, net nadat de klok is verzet. Ik moet écht even wennen aan de nieuwe tijd en vooral dat het 's avonds zo vroeg donker is, is voor mij erg wennen! Na 2 tot 3 weken is het gelukkig weer voorbij, dan ben ik weer energiek en heb ik me aangepast aan het nieuwe seizoen. Dan kan ik ook weer genieten van de donkere dagen, lekker veel binnen zijn en nog meer bakken!

Als je je minder makkelijk aanpast aan het nieuwe seizoen, is het nu extra belangrijk om goed voor jezelf te blijven zorgen! Ga niet meer eten, ook al heb je daar behoefte aan. Ga elke dag naar buiten en ben in beweging! Zorg op mooie dagen dat je flink geniet van de zonnestralen die er zijn, het zou zomaar weer een paar weken kunnen duren voor de zon zich weer laat zien.

Het helpt mij ook enorm om de herfst te omarmen door dingen te eten die bij dit seizoen passen, waaronder pompoen! Daarom hierbij een recept voor een pompoencake.

Ingrediënten:

400 gram pompoenstukjes

speculaaskruiden

275 gram boter in stukjes en op kamertemperatuur

150 gram donkere basterdsuiker

3 eieren

200 gram zelfrijzend bakmeel

Bereiding:

Kook de pompoenstukjes 15 minuten. Giet het vocht af en pureer de stukjes tot een glad mengsel en laat het goed afkoelen.

Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een cakevorm in. Meng basterdsuiker en boter in een kom tot een glad beslag. Voeg 1 voor 1 de eieren toe. Voeg pompoenpuree, zelfrijzend bakmeel en de speculaaskruiden toe en schep alles door elkaar. Giet het in de cakevorm en bak voor 55 minuten in de oven. Laat de cake afkoelen op een rooster en het genieten kan beginnen!

Lekker met een kop chai latte (ik vind de kruiden heel goed passen bij de kruiden in deze cake), maar een kruiden thee past er ook erg goed bij. Smakelijk!



Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin