Chronische vermoeidheid vlechtbrood

15-02-2021

In januari had ik al een bericht gepost over chronische vermoeidheid (broodjes). Dit is een steeds meer voorkomend beeld en daarom besteed ik er extra aandacht aan. Naast letten op gezonde voeding (onder andere weinig toegevoegde suikers, geen koolzuur houdende dranken, oppassen met cafeïne en theïne) is het hierbij ook van belang om op zoek te gaan naar je gedachtes over de vermoeidheid en de gedachtes over de gevolgen van je vermoeidheid. Een psycholoog bekend met cognitieve gedragstherapie kan je helpen hier inzicht in te geven en dit indien nodig aan te passen.

Voor nu nog een recept waarmee je wel aan de slag kan met bakken en de ontspanning hiervan kan ervaren, maar zonder al te veel ongezonde suikers, succes!

Ingrediënten:

450 gram bloem

7 gram gedroogde gist (zakje)

275 milliliter lauwwarme melk

30 gram honing (vloeibaar)

9 gram zout

50 gram boter op kamertemperatuur

3 theelepels anijszaad

1 ei

Bereiden:

Doe melk, honing, bloem, gist en zout in een kom en kneed het door elkaar. Leg het vervolgens op het aanrecht en kneed dit zeker 10 minuten goed door. Voeg dan boter en anijszaad pas toe en kneed dit er ook door. Doe het deeg in een kom en dek de kom af met plasticfolie. Laat dit een uur rijzen op een warme plek (ik heb het boven op mijn oven gezet die aan het voorverwarmen was).

Haal het deeg na een uur rijzen uit de kom en kneed het nog even door. Verdeel het dan in 3 gelijke stukken die je in strengen uitrolt. Vlecht de drie strengen in elkaar en leg het op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat dit nu nog een uur op een warme plaats rijzen.

Klop het ei los, verwarm de oven voor op 200 graden. Bestrijk de vlecht met het ei en bak het brood nu in ongeveer een half uur goudbruin. Laat het afkoelen op een rooster en dan kan je ervan gaan smullen, smakelijk!

Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin