Chronische vermoeidheid broodjes

08-01-2021

Bij chronische vermoeidheid is het onder andere belangrijk om naar voeding te kijken. Gezonde voeding is extra belangrijk wanneer je je vaak moe voelt (zonder duidelijk oorzaak). Daarom post ik vandaag een recept waarmee je wel kan genieten van het proces van het bakken, zonder al te veel ongezonde suikers. 

Ingrediƫnten:

250 gram bloem

150 milliliter lauwwarme melk

4 gram gedroogde gist

25 gram boter op kamertemperatuur

10 gram basterdsuiker

snufje zout

1 ei


Bereiden:

Doe alle ingrediƫnten, behalve het ei samen in een kom. Kneed hiervan in ongeveer 10 minuten een soepel deeg. Dit kan zowel in de kom, maar ook op het aanrecht, bestuif dit dan met een beetje meel.

Verdeel het deeg in 8 gelijke stukjes en maak er ronde bolletjes van. Leg de bolletjes in een grote kom (ze moeten ruimte hebben om te groeien) en dek dit af met plastic folie. Als je geen grote kom hebt, kan je ze apart in kleinere kommetjes laten rijzen. Laat de bolletjes minimaal 20 minuten rijzen.

Sla de bolletjes hierna plat op het aanrecht, zodat de lucht er uit kan. Maak er daarna opnieuw mooie bolletjes van die je op een met bakpapier beklede bakplaat leg (ver uit elkaar). Klop het ei los en bestrijk de bolletjes hiermee. Dit kan met een kwastje, maar ook gewoon met je vingers. Laat ze nu nog eens anderhalf uur rijzen in een warme, vochtige ruimte.

Verwarm de oven voor op 250 graden. Bak de bolletjes voor ongeveer 10 minuten. Na het bakken, laat je ze even wat afkoelen op een rooster en ze zijn klaar om gegeten te worden! Smakelijk!


Maak een gratis website. Deze website werd gemaakt met Webnode. Maak jouw eigen website vandaag nog gratis! Begin